Universiteit van Nederland over taal (korting)

Posted in Algemeen by Alex on 15 October 2015

De Universiteit van Nederland is een initiatief dat hoogleraren van Nederlandse universiteiten vraagt toegankelijke colleges te geven over hun vakgebieden. De colleges worden bijgewoond door publieken onder andere op YouTube en Nu.nl uitgezonden.

Op donderdag 22 oktober komt hoogleraar Marc van Oostendorp van de Universiteit Leiden een college geven over taal. Verschillende onderwerpen komen daarbij aan bod. Wist je bijvoorbeeld dat voormalig koningin Beatrix tegenwoordig heel anders praat dan bij haar aantreden? En wist je dat het erg onlogisch is om met een ‘Gooise R’ te spreken? Ook bespreekt Marc van Oostendorp waarom het zo moeilijk is een tweede taal te leren, hoe dialecten ontstaan en wat kunsttalen zijn. Je kunt op donderdagavond 22 oktober om 20.00 uur in Air (Amsterdam) dus veel leren van een hoogleraar taalkunde! Wil je erbij zijn? Gespeld heeft een code die je 25 procent korting oplevert. De code is ‘taalliefhebbers‘ (zonder aanhalingstekens). Een kaartje kost dan geen € 9,95, maar € 7,46. Je kunt een kaartje kopen via deze link: Universiteit van Nederland.

Om alvast in de stemming te komen, kun je op de site van de Universiteit van Nederland kijken naar eerdere colleges, zoals de onderstaande over de vraag waarom we steeds ouder worden.

Bron: http://www.universiteitvannederland.nl, http://www.nu.nl/videos/4081679/vijf-leukste-colleges-van-universiteit-van-nederland.html, Universiteit Leiden