Digital Humanities-subsidie 2023-2024

Posted in Algemeen by Alex on 14 February 2024

Onlangs heb ik de Digital Humanities Small Grant 2023-2024 ontvangen van het Leiden University Centre for Digital Humanities (LUCDH). Met deze subsidie kan ik twee student-assistenten aanstellen om deel te nemen aan een onderzoeksproject waarbij de gegevens van Gespeld worden gebruikt, zoals beschreven staat in onderstaand uittreksel uit het subsidievoorstel.

In dit interdisciplinaire project, waarin de disciplines Nederlandse taalkunde en Digital Humanities worden gecombineerd, zullen twee student-assistenten beschikbare literatuur over de Nederlandse werkwoordspelling lezen en methodologieën uit het domein van Digital Humanities gebruiken om een dataset van 6 miljoen antwoorden bij oefeningen werkwoordspelling te onderzoeken die sinds 2013 zijn verzameld via de non-profit website Gespeld .

Ik ben Digital Humanities dankbaar en ik kijk ernaar uit om samen met twee studenten aan het project te werken. Ik hoop onze kennis van fouten in de Nederlandse werkwoordspelling te vergroten met behulp van datagestuurde technieken en big-data-statistieken.